Over Irina

Ik heb een Russische afkomst en woon sinds 2004 in Nederland en sinds 2011 woon ik in Rouveen, gemeente Staphorst. In Rusland heb ik medicijnen gestudeerd en werkte ik in de zorg. In Nederland heb ik de studie tot verpleegkundige niveau 4 afgerond.

Ik heb altijd al grote interesse gehad voor de Chinese geneeswijzen. Daarom ben ik in 2014 gestart met de opleiding Klassieke Acupunctuur bij de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing- Bai. In 2017 studeerde ik met succes af.  Ik verdiep mij verder in de Chinese geneeswijzen door de bijscholing.

Zo heb ik onder andere de volgende cursussen gevolgd:

  • Gynaecologie . Menstruale verstoringen (2017).
  • Auriculotherapie /ooracupunctuur   (2018).
  • Menopauze (2018 ).
  • Effectief pijn behandeling met acupunctuur  volgens  de Balance Method Acupuncture  van  Tan  Deel 1 -2  (2019).
  • Effectief pijn behandeling met acupunctuur  volgens de Balance Method Acupuncture van Dr. Tan  Global Balance  Deel 3 (2019).
  • Effectief pijn behandeling met acupunctuur Speciale naaldtechnieken  (2019).
  • Klassieke Acupunctuur, volgens de methode hemelse stammen & aardse takken (Wu Yun Liu Qi), bij Peter van Kervel (2021-2023).
  • Acu-silk, bij Peter van Kervel (2022).

De kennis die ik hiermee heb gekregen en verder zal opbouwen, wil ik
gebruiken om mensen met gezondheidsproblemen te helpen.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) therapeuten Zhong.

“Waarheen je ook gaat, ga met je hele hart .” Confucius

Traditionele Chinese geneeskunde

Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) is een van oudste systemen van geneeskunde en  filosofische kijk op het menselijke leven.  Ze legt een nauwe relatie tussen de natuur /omgeving en het menselijke leven. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt de mens gezien als een eenheid van geest, lichaam en emoties. Deze beïnvloeden elkaar continu.

De gezonde toestand en vitaliteit bij een mens ziet de Chinese geneeswijzen als een balans tussen alle processen in het menselijke lichaam. Een balans tussen verschillende energieën (Qi)  in het lichaam, als een vrijstroom van energie door de hele lichaam in energetische banen (meridianen).

Yin en Yang is een van belangrijke concepten van de Chinese geneeswijzen. Dat zijn twee tegenliggende vormen van energie. Een  gezonde toestand betekent evenwicht tussen Yin en Yang energieën. Yang energie in de natuur / in menselijke lichaam staat voor licht, warmte, enzovoort. De basiskwaliteiten van Yin zijn bijvoorbeeld duisternis, koudheid.

Als Yin en Yang energieën in het lichaam uit balans raken, krijgt de mens gezondheidsproblemen.

Acupunctuur maakt u vitaal en gezond